Dostyurdu Forum

––––•(-• Magazin Bölümü •-)•–––– => Magazin Haber => Konuyu başlatan: Serhad - 17 Şubat 2018, 15:11:00

Başlık: Mutlu evliliğin sırları
Gönderen: Serhad - 17 Şubat 2018, 15:11:00
ABD'de 30 yılı aşkın bir süredir evlilik ve aile terapisi konusunda çalışma yürüten Uluslararası Aile Terapi Derneği Genel Sekreteri Dr. William J. Hiebert, günün modern toplumlarında evliliklerin "işlerden arta kalan zamanlarda idare edilmesinden dolayı" sorunlar yaşandığını söyledi.

AA-Çiftlere, sağlıklı bir ilişki için evliliklerine zaman ayırmalarını öneren Hiebert, "Eşinizle baş başa zaman geçirin. İlişkinizi canlı tutmak için aktivitelerde bulunun" dedi.

Aynı zamanda Rock Island şehrinde "Evlilik ve Aile Danışmanlığı Merkezi"nin yöneticiliğini yapan, "Evlilik Öncesi ve Yeniden Evlenme Danışmanlığı" ve "Çift Terapisinin Dinamik Değerlendirmesi" isimli kitapları bulunan Hiebert, aile terapisi eğitimi için geldiği Başkent'te, Türkiye'de büyük anne, büyük baba ve diğer akrabaların da yer aldığı, yakın mesafelerde yaşayan aileler söz konusuyken, ABD'de birbirinden uzakta yaşayan dağınık ailelerin yaygın olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle biz daha çok çiftlerle ilgili veya ebeveynlik, iş ve meslek problemleri üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'de "kaynana-kayınpeder" sorunlarının daha çok görüldüğünü kaydeden Hiebert, Amerika'da ise bunun tam tersi bir durumun söz konusu olduğunu söyledi.

Ülkesinde çiftlerin boşanma aşamasına gelmeden durumdan anne-babalarını haberdar etmediklerini, sorunlarının çözümü için terapiste gittiklerini anlatan Hiebert, Türkiye gibi geleneksel toplumlarda ise bu sorunların ailelere danışıldığını kaydetti.
Başlık: Ynt: Mutlu evliliğin sırları
Gönderen: unforgiven - 17 Şubat 2018, 15:16:00
Avrupa İnsanı Neden Genç Yaşta Evden Ayrılır Bir Anlam Veremiyorum.Hadi Ayrıldı Diyelim,Aradaki Bağ Hiç Sağlam Olmuyor,ve Saygı Bunu Başaramıyorlar Sanırım...
Eğitim Şart...