Dostyurdu Forum

––––•(-• Magazin Bölümü •-)•–––– => Magazin Haber => Konuyu başlatan: TeRCaL - 17 Şubat 2018, 15:38:20

Başlık: Almanya'da 'Döner Üniversitesi' açıldı
Gönderen: TeRCaL - 17 Şubat 2018, 15:38:20
(https://resmim.net/f/ffQbSw.jpg)

Almanya'da dönerci ustalarına 6 aylık kurs ve ardından birer sertifika verecek olan Gıda ve Gastronomi Meslek Okulu, çalışmalarına başladı. Almanya'daki Türkler arasında 'Döner Üniversitesi' olarak anılan okulda, döner yapmanın incelikleri anlatılıyor. Resmi olarak 'Gıda ve Gastronomi Meslek Okulu, Et İşleme ve Döner Kebap Yapma Uzmanlığı', Türkler arasında ise kısaca 'Döner Üniversitesi' olarak anılan okul, Temmuz ayında ilk mezunlarını verecek.

--------------------------------------------------------------------------------
 
(ANKA)-Almanya'da dönerci ustalarına 6 aylık kurs ve ardından birer sertifika verecek olan Gıda ve Gastronomi Meslek Okulu, çalışmalarına başladı.
Amacı döner endüstrisi ve çalışanlarının imajını arttırmak olan okulda ilk olarak kemiklerden sıyrılmış et ve kesilmiş hayvanlarla bir mezbahada ders veriliyor. Kesilen ve düzleştirilen etler biber, yoğurt, soğan ve bazı 'gizli baharatlarla' terbiyelenip döner şişlerine takılıyor. Ardından preslenen dönerler folyolarla kaplandıktan sonra dondurularak satışa hazır hale getiriliyor.
AMERİKAN BASINININ İLGİSİNİ ÇEKTİ
Döner Üniversitesi'ne geniş yer veren Los Angeles Times gazetesi, başında bone olan 'kebap çocukları'nın ellerinde keskin ve kocaman bıçaklar olsa da çok erkeksi görünmediğini zaten bu durumu da onların umursamadığını değerlendirmesinde bulundu.
Türklerin Almanya'ya entegrasyonunun bir başarı hikayesi sayılamayacağı kaydedilen haberde, ancak döner kebabın Almanya'da bira-sosis arasında 'egzotik bir amca' olarak kendine çoktan bir yer bulduğu ifade edildi. Haberde döner için 'Türk göçmenlerin Almanya'ya hediyesi' şeklinde bahsedildi.
Almanya'daki Türklerin döner hakkındaki görüşlerine yer veren gazete, bir Türkün 'Döner ilk olarak 1970'lerde Batı Almanya'da ortaya çıktı. Ardından da popülaritesi (bütün Almanya'ya) yayıldı' sözlerini aktardı.
Başlık: Ynt: Almanya'da 'Döner Üniversitesi' açıldı
Gönderen: unforgiven - 17 Şubat 2018, 15:39:29
Eğitim Şart...