Kayıt Ol
 
Dost Yurdu Foruma Hoşgeldiniz...!!!

Porsche'den elektrikli otomobil teknolojisine 6 milyar euro yatırım
Okunma sayısı 4085 defa
20 Mart 2018, 11:07:29
Tarihinin en karlı yılını geçiren Porsche'den elektrikli otomobil teknolojisine 6 milyar euro yatırım.




Geçtiğimiz yıla ait bilgileri Stuttgart’ta gerçekleştirdiği basın toplantısında kamuoyu ile paylaşan Porsche, 2017’de tarihinin en karlı yılını geçirdiğini açıkladı. Bu yıl 70’inci yaşını kutlayan Porsche 2022 yılına kadar elektrikli otomobillere ve bu alandaki dönüşüme 6 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Bu yıl 70’inci yaşını kutlayan Porsche merkezi Stuttgart’ta gerçekleştirdiği basın toplantısında finansal başarılarından, gelecek planlarına kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta kapılarını 88'nci kez ziyaretçilerine açan Cenevre Otomobil Fuarı’na Mission E Cross Tourismo’yu tanıtarak damgasını vuran Porsche elektrikli otomobiller için yol haritasını açıkladı. 
 
Porsche CEO’su Oliver Blume ve CEO Yardımcısı Lutz Meschke tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında şirketin 2022’ye kadar bu alanda 6 milyar  euro (yaklaşık 29 milyar TL) yatırım yapacağı açıklandı. Aynı açıklamaya göre Porsche 6 milyar euro’yu Mission E'nin türevleri, mevcut model aralığının hibridizasyonu şarj altyapısı ve akıllı mobilite geliştirilmesi için harcayacak. 


19 Mart 2018 Pazartesi , İLKER KOÇAŞ

Kayıtlı