Kayıt Ol
 
Sitemizde Verdigimiz Porgram indirme linkleri Çalışmıyorsa KIRIK LİNK BİLDİR yazısına tıklayınız...

Dünden Bugüne Teknoloji
Okunma sayısı 2693 defa
16 Şubat 2018, 12:09:35
İNTERNET


İnternet Teknolojisinin Dünü Ve Bugünü


İnternetin Büyük  Babası  Arpanet’İn İlk Çlışmaları Saoğuk Savaş Dönemlerinde Olmuştur. Amaç Yeni Bulunan NCP(NETWORK CONTROL PROTOCOL) Protokkolu Sayesinde Birbirine Bağlanabilen Bilgisayarlalrla  Birbirine  Uzak İki Askeri Üst Arasına Bilgi  Akışını Devamlı  Tutmakmış 1968’De Artık Arpanet  Yerine  CFSNET Kurulmuş  Bu Sefer Ağa Üniversitelerde Katılmış.




 Bu Ağ Bugün İnternetin  Omurgasıdır. Bundan Sonra  İnternet  Hızla Gelişti. İnternet  Yaşamımızda Büyük Bir Yer Edindi Aradıgımız Her Şeyi Anında Bulabiliyoruz. İnternet Yararlı Bir Teknolojik Alet Tabi Kullanmasını  Bilene.

Kayıtlı


16 Şubat 2018, 12:10:36
#1
BİLGİSAYAR


Dünden Bugüne Bilgisayar



İnternetin  Büyükbabası  Arpanet’İn İlk Çalışmaları Soğuk Savaş Dönemlerinde Oolmuştur. Amaç Yeni Bulunan NCP(NETWORK CONTROL PROTOCOL) Protokolu Sayesinde Birbirine Bağlanabilinen Bilgisayarlarla Birbirine Uzak İki Askeri Üst Arasında Bilgi Akışını Devamlı Tutmakmış 1968’De Artık ARPANET Yerine CFSNET Kurulmuş Bu  Sefer  Ağa Üniversitelerde Katılmış. Bu  Ağ Bu Gün İnternetin Omurgasıdır.



Bundan Sonra İnternet Hızla Gelişti. İnternet Yaşamımızda Büyük Bir Yer Edindi. Aradıgımız Herşeyi Anında Bulabiliyoruz. İnternet Yaralı Bir Teknolojik  Alet Tabi Kullanmasını Bilene.

Kayıtlı


16 Şubat 2018, 12:11:16
#2
ROKET & FÜZE


Roket ve Füze teknolojisi


Havalarda uçabilmek insanoğlunun büyük bir hayaliydi.Bunu da uçakla başardılar. Savaşlar ve teknik ilerlemeler füzenin icadına yol açtı. O dönemlerden beri uzaya duyulan ilgi uzaya yapay uydu göndermeye kadar gitti. 12 NİSAN 1961’de dünyada ilk kez YURI GAGARIN bir insan uzaya ayak bastı.



108 Dakikadar Bir Kabinin İçinde Uzayda Yolculuk Etti. 1969 Yılında İlk Kez Nil Amstrong Aya Ayak bastı. Füzeler Sayesinde Uzayda Bir Çok Bilinemiyenler Yavaş Yavaş Ortaya Çıkıyor.

Kayıtlı


16 Şubat 2018, 12:12:01
#3
FOTOĞRAF MAKİNESİ


Dünden bugüne fotoğraf makinesi teknolojisi


Fotoğraf; ışığın kaydedilmesi anlamına geliyor. Fotoğraf makinesi önü mercekli ışık geçirmez kutuydu. 1802'de İngilterede THOMAS WEDGWOOD gümüş nitratlı kağıt yada deri üstüne görüntü kaydeti ama görüntü sabitleşmedi.1827'de NİEPCE duyarlı levha üzerine ilk görüntüyü saptadı. Bir manzara resmi için duyarlı tabakaya sekiz saat poz süresi verdi.Ressam DEGUERRE bir ucunda mercek öbüründe buzlu cam olan karanlık kutuda görüntü elde edip taslaklarını bunun üzerine yapıyodu.



Bu yöntem dünyaya yayıldı.fotoğraf makinesi o anı ölümsüzleştirmek için güzel bir teknolojik alet. Günümüzde artık dijital fotoğraf makineleri kullanılıyor. beğendiğimiz poz kalıyor, beğenmediğimizi siliyoruz yani eskisi gibi 36 tane poz bitsin diye uğraşmıyor istediğimiz an foyoğrafları bastırıyoruz.Fotoğraf makinesi eskiden lükstü şimdi herkesde var.Fotoğraf makineside artık günümüzün vazgeçilmezlerinden olan bir teknoloji harikası.

Kayıtlı


16 Şubat 2018, 12:12:51
#4
MİKROSKOP

Mikroskobun dünü ve bugünü


Lensler Ve Byüteçler Antik Yunan Uygarlığında Biliniyormuş. Ancak Onlar Bulensleri Yapmayı Deyil Ortası Ve Kenarlarından Geniş Kristallerin Etkilerini Biliyorlarmış.1590’da İki Gözlük İmalatçısıZacharis  Janssen Ve Oğlu Hans
Bir Tüpün İçine Dizdikleri Lenslerin Yakından 10 Kat Daha Büyüttüklerini Fark Etmiş.1700’Lü Yılların Başında Anton Van  Leeuwenhoek 270 Kat Daha Büyüten Bir Mikroskop Yapmıştır.
 
Mikroskop Sayesinde Hücrelerin Köküne İinildi.Maddelerin Yapısı Öğrenildi.İnsanların Hastalıklarının Nedenleri Bulundu.
Mikroskop Bilim İçin Vazgeçilmez Bir Alettir. O Oolmasaydı Hastalıkların Tedavisi Ve Nasıl Oldukları Bulunamazdı.

Kayıtlı


16 Şubat 2018, 12:13:30
#5
OTOMOBİL

Dünden bugüne otomobil teknolojisi


Micheal Kardeşler 3 Yıl Önce Dunlop’Un İcad Ettiği Hava İle  Şişirilen Tekerleği Gerçekleştirdi.
OTomobil Hızlı Ve Konforlu Bir Ulaşım Aracı Oldu. İlk Başlarda Sınırlı Üretim Yapıldı Ve Lüks Bri Araçtı. Ama Şimdilerde Herkesde Var. Biryerden Bityere Giderken Otomobil Kullanılıyordu.  Eskiden Az Araba Vardı Trafik Derdi Yoktu,Şimdi Çok Araba Var Tabi Trafikte Var Bu Yüzden Saat Başı Kazalar Oluyor. Neredeyse Otomobil Yaşamımızı Kolaylaştıran Güzel Bir Alettir.



Oomobil Denen İlk Taşıt 1763 Yılında Fransız Ncolas Joseph Cugnot’Un Tsasarladığı Bir Araçtır. Bir Makinesiyle Çalışan Bu Araç Güçlükle Saat’Te 4 Km Yol Alabiliyordu. Nikolous Otto Almanyada’Da Bir Çok Denemeden Sonra Patlamalı Motoru Buldu.Bu İcad Daha Sonra Benz Ve Daimler Adlarındaki Mühendisler Geliştirdi.

Kayıtlı


16 Şubat 2018, 12:14:14
#6
UÇAK


Dünden bugüne uçak teknolojisi


O tarihten itibaren havacılık tarihi başlamış oldu.Sonra büyük ilerlemeler gelişti. Uçaklar çok hızlı bir ulaşım aracıdır.Uzun mesafeleri çabucak alırlar. Bu yüzden uzak mesafelerde uçaklar yercih edilir.Ulaşımı kolaylaştıran süper bir teknolojik alettir.


İnsanın uçan birşey icat etmesi için
çok güçlü motorların icadını
beklemesi gerekti. Seçilen ilk hedef
kuşların biçimini kopya etmekti.
9 Ekim 1880 de
CLAMENT ADER'IN ilk kez yerden havalanmasını sağlayan tıpkı bir yarasa kanadıydı. Ama tam bir uçma değildi WRİGHT KARDEŞLER kanatlarda değişiklikler yaptı ve 17 ARALIK 1903'te ilk uçuşu yaptı.

Kayıtlı


16 Şubat 2018, 12:15:08
#7
RADYO

Dünden bugüne radyo teknolojisi

Radyoyu  İtalyan Guglielmo Marconi İcad Etti.




Radyonun İcadı Şu Şekilde Gerçekleşti. İingiliz Bilim Adamı James Maxwell 1865 Yılında Elektronik Olarak Üretilen  Radyo Dalgalarının Yayılma Teorisini Kurmuş  Ve Alman Fizikçi Henrich Hertz  1888  Yılında  Maxwell ‘İn Teorisi Pratik Olarak Gerçekleştirilerek Bu Konuda Öncülük Yapıldı.Marconi ile birlikte 1898 yılında radyo resmen icad edilmiş oldu. İlk Kullanımı Gemiden Sahile Haberleşme İçindi 1923 Yılında Yüksek Frekans Dalgalarının İyonsfere Çarparak Geri Döndüğü Anlaşıldı Radyo Deniz Aşırı Haberleşmede Dahil Olarak Olarak Yaygınlaştı. Radyo Günümüzde Televizyon Kadar OlmasadaYaygın Bir Alettir. Bütün Gelişlen Olayları Anında Radyodan Öğrenebiliyoruz. Bir Sürü Radyo Kasnlı Var Bunlardanda Çeşitli Konu Ve İçeriklerde Yayın Yapılmaktadır.

Kayıtlı


16 Şubat 2018, 12:15:45
#8
TELEVİZYON

Siyah beyazdan renkli ekranlara


Çağımızın Vazgeçilmez Aletlerinden Olan Televizyon 75 Yıl Önce John Logie Bird Bulmuştur.



 Küçüklükten Beri Elektironikle Uğraşıyordu.  Hep Televizyon Gibi Birşey İcad  Etmek İstiyordu Ve Sonunda Hayalini Gerçekleştirdi Ve İlk Televizyonu Yaptı.Televizyon İlk Olarak Siyah Beyazdı Daha  Sonraları Gelişen Teknoloji İle Renkli Ekranlar İcad Edildi. Televizyon Eskiden Lükstü Şimdi Her Evde Televizyon Var. Televizyon Dünya Çapında Önemli Bir Haberleşme(İletişim) Aracıdır. Dünyada Gelişen Her Şeyi Anında Haber Alıyoruz. Ama Televizyon Karşısında Kalıp Onun Esiri Olmamalıyız. Televizyonu Yaralı Olacak Şekilde Kullanmalıyız Yoksa  Hiç Bir İşe Yaramaz Yaramamakla Kalmaz Bizi Kendisine Bağlar. Artık Plazma Ekran Televizyonlar Var Ve Onlar Tercih Ediliyor. Televizyon Yaşantımızda Önemli Bri Yer Edinmiştir.Canımız Sıkıldığında Açıp BAkabiliriz. Televizyonun Yararı Çok Tabi Kullanmasını Bilene

Kayıtlı


16 Şubat 2018, 12:16:18
#9
TELESKOP

Cam M.Ö. 3500 Gibi Bulunmuş Lens Haline Gelmesi İçin Yaklaşık 5000 Sene Gecmiş.
Hans Lippershey İlk Lensi 1600’Lü Yıllarda Bulmuş. Aslın Daha Öncelerden De  Biliniyormuş. Ama Nedense Hans Lippershey Adını Tarihe Yazdırmıştır.Teleskop 1609 Yılında Ünlü İtalyan Galileo Galilei Bulmuştur.

Kayıtlı