Kayıt Ol
 
Dost Yurdu Foruma Hoşgeldiniz...!!!

DT'nin hedefi yaz sonunda 1,5 milyon seyirci
Okunma sayısı 1449 defa
17 Şubat 2018, 15:02:07


Devlet Tiyatroları (DT), "Hiçbir Yeri Unutmadık" sloganıyla çıktığı turnenin sonunda önüne büyük bir seyirci hedefi koydu. Kış aylarında 1 milyon 300 bin seyirciye ulaşan DT, turnenin ardından bu sayıyı 1,5 milyona çıkarmayı hedefliyor.



Ankara - DT Genel Müdürü Lemi Bilgin, başarılı bir sezon geçirerek önemli seyirci doluluk oranlarına ulaştıklarını söyledi. Yoğun geçen kış aylarının ardından "Hiçbir Yeri Unutmadık" sloganıyla, Türkiye’nin hiçbir köşesinin unutulmadığı bir turneye başladıklarını ifade eden Bilgin, "Şu anda 20’ye yakın grubumuz turnede bulunuyor. Onlar gelecek, başka gruplar çıkacak. Türkiye’nin hemen hemen her köşesine, her bucağına, her iline, her ilçesine tiyatroyla ulaşacağız" dedi.

Turnenin çok olumlu bir hava içerisinde devam ettiğini aktaran Lemi Bilgin, gittikleri yerlerde buluştukları seyircinin daha sonra yeniden gelmeleri yönünde e-mail, telefon ya da mektup yoluyla kendilerine ulaştığını kaydetti.

Tiyatronun yaygınlaşmasını, daha çok izleyiciyle buluşmasını hedeflediklerini ifade eden Bilgin, "Tiyatro, hiç farkında olmadan izleyicilerin birkaç temsilden sonra daha dürüst, daha erdemli, daha namuslu olması ve hangi işi yaparsa yapsın, daha sağlam düşünebilmesi bakımından çok etkili bir sanattır" dedi.

Devlet Tiyatroları, turne kapsamında 12 bölgeden 29 değişik oyunuyla 81 il, 196 ilçe ve 10 köyde seyirciyle buluşacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Kayıtlı