Kayıt Ol
 
Dost Yurdu Foruma Hoşgeldiniz...!!!

Hollywood yapımı Mevlana filmi
Okunma sayısı 3715 defa
20 Şubat 2018, 01:13:15



Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hollywood yapımı bir Mevlana belgeseli hazırlayacak. Mevlana'nın hayatının ve felsefesinin anlatılacağı belgesel için Madonna ve Antonio Banderas gibi ünlü isimlerle de röportaj yapılması planlanıyor.

(ANKA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özarslan, Mevlana belgeseliyle ilgili 'Bu proje Mevlana'nın hayatını anlatmak, felsefesini tanıtmak için önemli, uzun vadeli etkisi olacak bir proje' dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hollywood'a bir Mevlana belgeseli hazırlatacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mevlana'nın hayatını, Amerikalı yazar Deepak Chopra'nın anlatığı belgesel bir film çektirmeye hazırlanıyor. Hollywood yapımı olacak belgesel film için Chopra ile henüz görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özarslan, ANKA'ya yaptığı açıklamada, 'Film için Chopra'nın seçilmesindeki en önemli faktör, onun, dünyanın en saygın Mevlana araştırmacılarından biri olması' dedi.
Film, Konya'daki çekimin yanısıra dünyanın dört bir yanında Mevlana felsefesinden etkilenen kişilerle konuşularak gerçekleştirilecek. Bunlardan bazıları dünyaca tanınan isimler olacak. Kabul etmeleri halinde Madonna ve Antonio Banderas gibi Mevlana felsefesinden etkilenen isimlerlerle de röportaj yapılacak.
Özarslan belgesel filmin 2008 yılında çekilmesinin planlandığını, tamamlanmasının ardından ise DVD formatında satılacağını belirtti.
Özarslan, projeyle ilgili şunları söyledi:
'Bu proje Mevlana'nın hayatını anlatmak, felsefesini tanıtmak için önemli, uzun vadeli etkisi olacak bir proje. Teknik altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra 2008'de hayata geçirmeyi düşünüyoruz. 90 dakikalık, 3 bölümlük bir belgesel film olacak. Mevlana'dan etkilenen dünyaca ünlü kişilere, Mevlana'nın hangi sözlerinden etkilendikleri de sorulacak' dedi.

Kayıtlı
diego armando