Kayıt Ol
 
Forumumuzda iyi vakit geçirmeniz dileğiyle

XP nizi 3 Boyutlu Yapın
Okunma sayısı 20382 defa
20 Şubat 2018, 17:53:04
SphereXP, Microsoft Windows 2000 ve XP ile çalışan 3 boyutlu masaüstü ortamıdır. SphereXP aktif olduğunda tüm masaüstünüz değişir ve 2D'den 3D'ye geçiş yaparsanız. Windows pencerelerini istediğiniz gibi taşıyabilir ve döndürebilirsiniz. Pencereleri istediğiniz gibi büyültebilir ve küçültebilirsiniz. Hatta farklı pencereleri birbirlerinin içerisinden geçirebilirsiniz.

SphereXP programın resmi sitesi : http://www.hamar.sk/sphere/

SphereXP programı yaklaşık 1,5 MB ve tamamen ücretsiz. Hemen hemen her konfigürasyonda çalışabilir. Çok büyük bir yük getirmiyor. Kullanımı kolaydır. Tek şartı çalışacağı bilgisayarda .NET Framework kurulu olmalı.

NET Framework programını : http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=0856EACB-4362-4B0D-8EDD-AAB15C5E04F5&displaylang=en

Kullanımı basit demiştik. Gerçekten de öyle. Programı çalıştırdıktan sonra hemen 3D'ye otomatik geçiyor. Farenizin sağ tuşuna basın ve fareyi ileri geri yapın. Bu işlem pencereyi küçültüp büyültür. Şimdi de herhangi bir pencereye bir kez tıklayın Yani aktif hale getirin. Sonra klavyeden Ctrl tuşuna basılı tutun ve fareyi istediğiniz gibi hareket ettirin. Bu işlem de pencereleri istediğiniz gibi döndürebilmenizi sağlar. SphereXP'den çıkmak için herhangi bir yere sağ tıklayın. Açılan menüden ilk önce Exit daha sonra Yes deyin. Herşey eski haline geri dönecektir.


Not:Alıntıdır

Kayıtlı