Kayıt Ol
 
Forumumuzda iyi vakit geçirmeniz dileğiyle

Akıllı Telefonlar için Ekran Büyüklüğü ve Parlaklığı
Okunma sayısı 1433 defa
20 Şubat 2018, 22:37:41
Büyük Ekran : Ayrıntıları görmek sizin için önemliyse, büyük ekranlı modelleri tercih edebilirsiniz. Ancak bu noktada ekran büyüklüğü ile beraber ekran çözünürlüğünün de önemli olduğunu belirtmemizde fayda var. Video izlemeyi seviyorsanız 1080p ekran çözünürlüğüne sahip modellere gözatmanızı öneririz. Orta segmentte bir akıllı telefon bakıyorsanız 720p ekran çözünürlüğüne sahip cihazları da tercih edebilirsiniz. Giriş sınıfı cihazlarda genellikle 480x800 pixel standart olarak geliyor.

Büyük ekranlı bir telefon seçimi yapacaksanız, bu modellerin cebe sığmasının zor olduğunu ve ekran büyüdükçe pil kullanım oranının artacağını unutmamalısınız.

Küçük Ekran : Tek elle daha rahat kullanabileceğiniz bir model arıyorsanız ve detayları görmek sizin için çok da önemli değilse küçük ekranlı akıllı telefonlar arasından seçim yapabilirsiniz.

Gün içinde güneşin olduğu ortamlarda daha fazla bulunuyorsanız, ekran parlaklığı yüksek olan bir cihaz tercih etmelisiniz. Ayrıca ekran çizilmelerini önlemek için Gorilla Glass özelliğine sahip daha sert camlı modellerin bulunduğunu da hatırlatalım.

Kayıtlı
ViRTu@L_SySTéM