Kayıt Ol
 
Dost Yurdu Foruma Hoşgeldiniz...!!!

Bilimin Tarihçesi
Okunma sayısı 1816 defa
20 Şubat 2018, 23:36:31
Bilim İlaç, 1953 yılında %100 Türk sermayesi ile kurulan, Türk hekimlerine Avrupa standartlarında yarışabilen ilaçlar armağan eden bir kurumdur. Uluslararası regülasyonları takip ederek, başlangıçtan bu güne geliş serüvenine şimdi de sınırlarının ötesine götürme serüvenini de eklemiştir.

Türk ilaç sanayinin oluşmaya başladığı 50'li yıllar… Stratejik açıdan son derece önemli yerli ilaç endüstrisinin temelleri atılmaya başlamıştır. 1953 yılında kurulan Bilim Laboratuarı, 1961 yılında Bilim Tıbbi Müstahzar Laboratuarı Ltd. Şti, 1968 yılında ise Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. adını almıştır. 1965 yılında 33. sırada yer alan Bilim İlaç'ın, üst sıralardaki yerini alması ve bu yeri koruması için çok kısa bir zaman gerekmektedir. Şirket, 1974 yılında gerçekleştirilen yapılanmayla faaliyetini BİLFAR Şirketler Topluluğu çatısı altında sürdürmeye başlamıştır.

Bu yıllar, Bilim İlaç'ın temellerinin atılması, ana ilkelerinin belirlenmesi için önemli bir ilk adım olmuştur. Dün alınan kararlar, bugün için de geçerliliğini korumuş, Bilim İlaç yüzünü insana çevirmiş ve yaşam kalitesini artırmak adına ileriye doğru yönelişini sürdürmüştür. Bugün sağlıklı bir yaşam için gerekli saydığı formülleri geliştiren, değerlendiren, üretim ve pazarlama faaliyetleri sürdüren bir şirkettir Bilim İlaç.

 İlaç endüstrisindeki büyüme hedefleri hiç değişmeyen Bilim İlaç, ilaçlarını uluslararası düzeyde üretebilmek amacıyla çağdaş teknoloji, istikrarlı büyüme, pazarlama ve satış teşkilatını geliştiren, Türkiye'nin önde gelen İlaç firmalarından biridir.

1975 yılında Maslak'ta; 1998 yılında da Çerkezköy Betalaktamik Üretim Tesisleri'nde kuruluşunu gerçekleştirdiği toplam 22.000 m2'lik kapalı alanda, 160 milyon kutu üretim kapasitesi ve toplam 1550 çalışanıyla Bilim İlaç, faaliyetini büyüme hızını artırarak sürdürmektedir.

Kayıtlı