Kayıt Ol
 
Forumumuzda iyi vakit geçirmeniz dileğiyle

2029 robotlar bizden akıllı olucakmıs
Okunma sayısı 1773 defa
20 Şubat 2018, 23:37:15
Robot, kelimesinin kökeni Çek dilinde “Verilen zorunlu işi yapan” anlamına gelen “robota”ya dayanıyor. Robotların varlıkları da günümüze kadar bu kelimenin anlamıyla bir bütünlük oluşturuyordu. Ancak son yıllarda bilim dünyası insansı robotlar tasarlamak için kolları sıvadı. Ve artık günümüzde insanlarla konuşabilen bekçi, sekreter, resepsiyonist robotlar üretilmeye başlandı... Bu hızlı gelişim süreci birçok endişeye yol açıyor. İnsanların aklını kurcalayan en kritik soru ise şu: “Günün birinde robotlar insanoğlunun yeryüzündeki egemenliğine son verebilir mi?”

ANDROİTLER GELİYOR
Dünyanın saygın bilim dergisi Popular Science’a göre “bu tehlikeli süreç” 2029 yılında başlayacak. Bir başka deyişle sadece 23 yıl sonra insan zekasına sahip, hatta birçok insandan daha zeki olan robotlar aramızda dolaşacak. ABD’den Cornell ve MIT, Almanya’dan Hamburg ve Japonya’dan Tokyo ile Kyoto üniversitelerinin robotlar üzerinde yürüttüğü araştırmaları masaya yatıran Popular Science’ın öngörüleri şöyle:

Araştırmalar, 2020 yılında 100 milyardan fazla hücreye sahip beynin çalışma prensiplerinin tamamen çözüleceğini gösteriyor. Bu kritik eşikten sonra insanoğlu, gerek hafıza gerekse işlem hızı açısından insanınkinden farksız hatta daha da güçlü silikon beyinler üretebilecek.

Yapay beyinler arasında bilgi transferi yapılacak. Suni beyinlerin robotlara aktarılması ise en geç 2029 yılında gerçekleşecek. Yani insan kadar zeki robotlar üretilecek.

Bir yandan insandan farkı olmayan androidler aramızda dolaşmaya başlarken, diğer yandan insanların fiziksel rahatsızlıklarını tedavi etmek veya zekalarını güçlendirmek için yine robotlar devreye girecek.

Sonuç olarak yarı-robot insanlar hayatımızın bir parçası olacak. İnsanlar ömürlerini uzatmak, hatta ölümü yenmek için robotlaşmayı tercih edebilir. Bu durumda beyinlerindeki bilgi ve anıları yeni silikon beyinlere aktarmaları yeterli olacak. Yani biyolojik bedene gerek kalmadan insanlar yaşımını sürdürebilecek.

ROBOTLA SEKSE SADECE 4 YIL VAR
RobotlarIn insana benzemesine ilişkin çalışmalarda, önce dış görünümleri ve iskelet yapılarına ağırlık verildi. Bu süreç 4 yıl içinde mükemmel bir hâle gelecek. Bir başka deyişle, insandan farksız bir şekilde yürüyebilen, konuşan, dokunan ve hatta seks yapan robotların üretimi en geç 2010 yılında yapılmış olacak.

Kayıtlı