Kayıt Ol
 
Sitemizde Verdigimiz Porgram indirme linkleri Çalışmıyorsa KIRIK LİNK BİLDİR yazısına tıklayınız...

Black Panther
Okunma sayısı 5193 defa
15 Mart 2018, 18:01:35
‘Black Panther’ gişede 1 milyar dolar hasılatı geçti



Marvel Sinematik Evreni'nin 18. filmi Black Panther, vizyona girdiği 16 Şubat’tan bu yana dünya çapında 1 milyar 78 milyon dolar gişe gelirine ulaştı.

Yılın en heyecanla beklenen yapımlarından 200 milyon dolar bütçeli Black Panther, bu haftasonu itibariyle ABD'de 562 milyon dolar, uluslararası çapta ise 516 milyon dolar gelir elde etti. Filmin bugün sadece Çin’deki gişe geliri de 66,5 milyon dolar olarak belirlendi.

Black Panther böylece Marvel sinematik evreninde 1 milyar dolar barajını aşan beşinci film oldu. Daha önce The Avengers, Avengers: Age of Ultron, Iron Man 3 ve Captain America: Civil War dünya genelinde 1 milyar dolardan fazla hasılat elde etmeyi başarmıştı.

Yönetmenliğini Ryan Coogler’ın üstlendiği yapımda Black Panther’i Chadwick Boseman, filmin kötü karakteri Erik Killmonger’ı ise genç aktör Michael B. Jordan canlandırıyor.

Black Panther karakteri ve Afrika’daki sembolik yurdu Wakanda, önümüzdeki ay vizyona girecek Avengers: Infinity War'da da önemli bir unsur olarak sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Haber Kaynağı Deadline

Kayıtlı